Gezonde lunchtips

Een gezonde lunch in elkaar steken, vraagt niet zo veel tijd.

Als je er alvast voor zorgt dat je een aantal houdbare gezonde producten op voorraad hebt, kan je gemakkelijk zorgen voor variatie! Hierbij kan je denken aan volkoren brood of beschuiten, peulvruchten, tonijn in blik, rode voorgekookte bieten, noten, zaden, diepvries fruit.

Je moet het absoluut niet te ingewikkeld maken. Door toevoeging van extra groenten bij je lunch, krijg je al snel wat extra vitaminen en mineralen binnen. Komkommer, kerstomaten, witlof, geraspte wortels…

Met een leftover van de vorige dag, kan je ook aan de slag. Als je volkoren rijst of pasta over hebt, kan je hier door toevoeging van wat extra groentjes, een lekkere maaltijd mee bereiden. Kies voor seizoensgroenten, dan kan je het hele jaar door voldoende variëren.

Met kikkererwten kan je een lekkere humus bereiden, die je perfect kan pimpen met avocado of rode bieten.

Combineer groenten met fruit in een salade. Eén van mijn favoriete slaatjes is momenteel witlof met stukjes venkel, een peer, hazelnoten, zonnebloempitjes, radijsjes en afgewerkt met wat olijfolie en een beetje honing. Dat smaakt lekker fris en zorgt meteen voor een grote portie vezels.

De boodschap is, varieer met kleur op je bord en geniet ervan!

Mijn favoriete lunchsalade…