Een dag die bij de meeste misschien wel gevierd wordt met pannenkoeken, de kinderen zullen er zeker blij mee zijn!
Pannenkoeken kan je volgens verschillende recepten bereiden.
Wil je er een gezondere versie van maken, dan kies je volkorenbloem of havermeel (gemalen havermout) of boekweitmeel. Fruit kan je perfect nemen als topping, denk aan blauwe bessen, je kan ook appeltjes in de deeg verwerken of probeer eens de havermoutpannenkoeken met banaan. Die smaken superlekker en kan je zo eten zonder extra toevoegingen.
Havermoutpannenkoeken met banaan (kan je gerust enkele dagen in de ijskast bewaren)
Per 250 g havermout 5 bananen en 5 eieren (voor 15 pannenkoekjes)
Bananen pletten, havermout toevoegen en mixen samen met de eieren. Een tijdje laten rusten in de ijskast en dan pas melk toevoegen. (ongeveer 300 ml melk)
Bak een kleine hoeveelheid (kleine pannenkoeken) in een hete pan, totdat de bovenkant opgedroogd is, dan keren en nog eens kort bakken.
Op een rooster laten afkoelen en daarna in een bewaardoos in de ijskast zetten.
Geniet ervan!!!