Tournée Minérale

Spaar je lever, die krijgt het soms zwaar te verduren als je een habitué alcoholdrinker bent!

Andere processen van de lever worden on hold gezet tot de alcohol uit je lichaam verdwenen is. Nu, een glaasje af en toe kan natuurlijk wel eens smaken, maar deze maand (kortste maand ;-)), kan je de uitdaging aangaan om mee te doen aan de Tournée Minérale!

Het levert wel nog andere voordelen! Je spaart niet alleen in de portemonnee, maar ook in de calorieën. 1 gram alcohol levert 7 kcal en de meeste alcoholische dranken bevatten veel suiker. Dus als je een rekensommetje maakt per consumptie kan dit al aardig oplopen. Je kan natuurlijk altijd eens op de weegschaal staan begin deze maand en nog eens checken aan het einde van de maand en zien hoeveel winst je behaald hebt.

Een ander voordeel is dat je niet suf loopt tijdens de dag door gebrek aan energie of door een kater. Je gaat meer nuttige tijd over houden.

Je huid zal je ook dankbaar zijn, gezien alcohol een uitdrogend effect heeft. Veel water drinken deze maand (en elke andere maand ook uiteraard) is de boodschap. Zoals je kan zien, hoeft water niet saai te zijn!

Hoe je het ook draait of keert, alcohol is slecht voor de gezondheid! Het gaat hier niet over de occasionele drinker, maar diegene die er een gewoonte van gemaakt hebben om met regelmaat te veel te drinken. Leveraandoeningen, verslaving, kanker….onderzoek heeft trouwens aangetoond dat de mensen die meededen aan Tournée Minérale, aan het einde, een matiger alcoholgebruik hebben.